ВИДЕО: Дали факултетот вака нè учи (прв дел)

Во изминативе месеци во Скопје, Штип и Битола се одржаа три форум-театарски претстави насловени  „Дали факултетот вака нè учи?”. Во продолжение следува првото видео.

Форум-театар (прв дел)

Ви ја прикажуваме атмосферата од форум-театарските претстави во Скопје, Штип и Битола (прв дел)

Gepostet von Нови приказни од амбулантата am Montag, 15. Juli 2019

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »