Сруши го ѕидот

Ви ја претставуваме третата форум-театарска претстава на ХЕРА „Сруши го ѕидот“ преку која, повторно, надвор од ординациите и амбулантите, ги споивме на едно место здравствените работници и Ромите.
Оваа година, претставата ја организиравме заедно со нашите партнерски организации Амбрела, КХАМ и Баирска светлина.

Голема благодарност до тимот: Игор Ивковиќ, Александар Самарџиев, Емра Куртишова, Огнен Велевски, Орнела Гани, Елена Ѓорѓевска, Кенан Таир и Благица Стоименова и Марко Новески.

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »