Ромски здравствен медијатор – Билтен #3

rzm_bilten_3

Ромскиот здравствен медијатор има за цел да го олесни и подобри пристапот на Ромите до здравствените услуги во рамки на посточекиот здравствен систем.

Дознај повеќе за работата на Ромските здравствени медијатори од Билтентот кој e досатапен на следниот линк: http://hera.org.mk/wp-content/uploads/2013/12/bilten_rzm_32.pdf

Издавач: Х.Е.Р.А.

Година на издавање: 2013

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »