Стрипови – МенуваЊе на негативните наративи кон Ромите во здравствените институции

stripovi-menuvanje-na-narativi-publikacija

Стрипот е креативна алатка со помош на која се врши сензибилизација на јавноста за одредено прашање.

Во склоп на оваа публикација презентирани се стрипови кои беа наградени на конкурсот во рамки на проектот за менување на негативните наративи кон Ромите во здравствените институции, реализиаран од страна на Кхам – Делчево.

Издавач: Кхам – Делчево

Преземи ја публикацијата на следниот линк: http://www.khamdelcevo.org.mk/bilteni/a6mk.pdf

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »