Билтен за здравствени работници #2

Во второто издание од Билтенот за здравствени работници пренесуваме позитивни примери и искуства на неколку медицински лица, а воедно сакаме да укажеме на тоа како културолошките навики влијаат врз здравјето на Ромите, односно како преку унапредена културолошка сензибилизација може да се подобри комуникацијата и соработката на меѓу докторите и пациентите, која директно влијае на пристапот и квалитетот на добиените и понудените здравствени услуги.

Издавачи: ХЕРA, КХАМ, Сонце

Година на издавање: 2017

Билтенот можете да го прочитате тука

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »