Граѓаните го прашуваат ФЗОМ

Не знаете како да извадите здравствена книшка? Каде да се обратите ако ви наплаќаат за услуги кои се бесплатни? Како да ви ги вратат средствата за купени ортопедски помагала? Што може да добиете во пунктовите на ФЗОМ?

Одговорите на овие и други прашања во врска со остварувањето на здравствените права ни ги дава директорот на Фондот за здравствено осигурување на Македонија, д-р Сашо Стефаноски.

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »