Искористеност на мерките од превентивните програми на Министерството за здравство

Погледнете колку од мерките од превентивните програми на Министерството за здравство имаат практична примена во пракса и колку од нив стигнуваат до оние кои се најзасегнати? Зошто Министерството за здравство годинава го скрати буџетот за превенција, а Ромите ги избриша од програмата за мајки деца?

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »