Низ трновит пат до успешна животна приказна – Трет дел

„Од родниот Прилеп заминав со еден куфер, моите не се ни посомневаа дека се спакував на подолго. Се сеќавам само дека пред да заминам мајка ми ми рече: Дете каде? А јас одговорив, да го реализирам својот сон“ – вака ја почнува својата успешна приказна новинарот Сунаи Сабриоски.

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »