Права и обврски на пациентите и на здравствените работници

Доброто здравје е загарантирано право, а не привилегија. Сите пациенти и здравствени работници имаат свои права, но и обврски. Уставот и законите ги чуваат овие права како што лекарите треба да го чуваат вашето здравје. Погледнете го видеото и дознајте кои се правата и обврските на пациентите и на здравствените работници >>

Правото на здравствена заштита е основно човеково право. Пациентот и лекарот се еднаков дел од сложувалката на здравствениот систем.

Правото на здравствена заштита е основно човеково право. Пациентот и лекарот се еднаков дел од сложувалката на здравствениот систем.

Posted by Види Вака on Monday, February 12, 2018

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »