Системски промени за поквалитетен живот

Додека светот оди со незапирлив чекор напред, дел од граѓаните во земјава сѐ уште живеат без елементарни здравствени и социјални услуги. Граѓанските организации се единствената алатка за пристап до институциите и единствената искра надеж во која гледаат можност за решавање на проблемите. А, нив ги има многу.

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »