Стрип „Приказни од амбулантата“ #10

Со 10-от стрип доаѓаме до крајот на приказната на Анифе и д-р Здравко. Во изминатите неколку месеци низ илустрации беше прикажан почетокот и текот на едно несекојдневно пријателство од амбулантата. Меѓутоа, искрено веруваме дека односот и комуникацијата која ја имаа Анифе и д-р Здравко навистина постои во некоја од нашите здравствени установи. Анифе и д-р Здравко ве поздравуваат до некоја наредна средба!

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »