Стрип „Приказни од амбулантата“ #2 (Втора сезона)

Вештината на комуницирањето е темел на квалитететен преглед и консултација во амбулантите. Лошата и неразбирлива комуникација создава незадовoлни пациенти. Пациентите бараат и очекуваат не само да бидат прегледани, туку и некој да се загрижи за нивното здравје, да покаже дека му е важно задоволството и здравјето на пациентот.

Задоволство или незадоволство од исходот на прегледот зависи од начинот на кој докторот и помошниот персонал комуниницираат со пациентите. А тоа е умешност, поточно уметност на комуникација!

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »