Стрип „Приказни од амбулантата“ | Ликови: Д-р Здравко

Запознајте го д-р Здравко. Д-р Здравко е матичен лекар кој секојдневно се соочува со мноштво на лични приказни. Во наредните неколку месеци, преку стрип ќе се запознаваме со приказната која ќе ни ја креираат заедно со Анифе. Следете нѐ…

dr-zdravko-tizer

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »