Во ординациите на д-р Трајковски и д-р Блажевски нема место за дискриминација

Д-р Владимир Трајковски и д-р Александар Блажевски, спец. гинеколози акушери, говорат за нивните искуства при работењето со најранливите групи на граѓани во нашето општество и нивната долгогодишна соработка со ХЕРА и ХОПС. Во ординациите на овие доктори нема место за дискриминација.

Во ординациите на Д-р. Трајковски и Д-р. Блажевски нема место за дискриминација.

Во ординациите на Д-р. Трајковски и Д-р. Блажевски нема место за дискриминација.

Posted by Види Вака on Friday, January 12, 2018

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »