За здрава бременост, најважни се информациите

За да имаш здраво бебе треба да посетуваш матичен гинеколог навремено и редовно, но и да знаеш што да очекуваш од него.

Кои услуги и информации треба да ги добиеш од матичниот гинеколог при секоја посета и што сè е важно да знаеш доколку си бремeна или планираш бременост, можеш да дознаеш од информативното видео на Иницијатива на жени од Шуто Оризари​.

„За здрава бременост, најважни се информациите“

Во кој период од бременоста е најдобро да се направи гинеколошки преглед? Кои услуги и информации треба да ги добиеш од матичниот гинеколог при секоја посета? Што сè е важно да знаеш доколку си бремена или планираш бременост? Сите одговори ги има во нашето информативно видео:

Posted by Иницијатива на жени од Шуто Оризари on Tuesday, December 19, 2017

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »