Запознај го оној кој го лечиш #1

Доктори од Делчево ни презентираат добри практики во здравството преку посета на ромски семејства со цел одблиску да се запознаат со ромската култура и традиција поточно со прославувањето на празникот Курбан Бајрам, како и со социо-економските услови во кои живеат тие.

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »