Здравственото осигурување за многумина Роми претставува луксуз

Многумина Роми немаат здравствено осигурување, за нив тоа е луксуз.

Орхан, Шпреса и Муарем се само мал дел од многуте Роми кои секојдневно треба да направат тежок избор – да се купат лекови или леб за децата.

Многумина Роми немаат здравствено осигурување, за нив тоа е луксуз. Некогаш имаат тежок избор – лекови или леб за децата.

Многумина Роми немаат здравствено осигурување, за нив тоа е луксуз. Некогаш имаат тежок избор -лекови или леб за децата.

Posted by Види Вака on Thursday, February 8, 2018

Актуелно

Санела Емин: Театарот може да ги руши или да ги засили стереотипите

Санела Емин е една од малкуте дипломирани  актерки Ромки. Високото образование го завршува на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Зад себе има бројни претстави во кои имала главни улоги.„Откако го завршив факултетот, имав значајни улоги меѓу кои и драмата „Бегалка“ која ја опишува приказната во која девојката не ја почитува волјата на својот татко и наместо да се омажи за човекот кој ѝ го избра семејството, таа решава да побегне со момчето што таа го сака”, – вели актерката Санела. Повеќе »